Sadjarska kmetija Trstenjak

Na naši Ekološki sadjarski kmetiji Trstenjak raste čez 8.500 dreves EKO jablan, (sorte: Topaz, Sirius, Admiral, Carjevič, Gold Rusch, Bobovec, in Mošanclj), 1200 trt grozdja Sauvignon, 1000 sliv, 70 kostanjev, mladi nasad aronije ...

Naša dopolnilna dejavnost, ki pa počasi prehaja v glavni in reden vir dohodka pa je že od leta 1998 proizvodnja naravnih sokov. Vsako leto imamo vedno več strank, ki verjamejo v naše delo in poštenost in nam tako vedno v večjem obsegu zaupajo svoje sadje v predelavo. Tako sedaj letno predelamo že čez 200.000 lit soka.

Stene naših prostorov krasijo medalje in priznanja različnih ocenjevanj, največje zadovoljstvo, pa ste Vi, naši zvesti in zadovoljni kupci, ki se radi vračate k nam in nam dajete poguma in idej za vedno nove izzive.

Druga naša dopolnilna dejavnost, pa je predelava in priprava jabolk za pekarne in slaščičarne. Tako vam na vašo željo v naših novih prostorih in na profesionalnih napravah jabolka olupimo, narežemo ali naribamo in spakirane po 25 kg dostavimo v 24 urah na vaš naslov.

Tretja naša dejavnost pa je še ena možnost izbire, kjer izbire skorajda ni. To je prodaja zdrave hrane iz prodajnih avtomatov pod blagovno znamko "Zdrava mal`ca". Tukaj smo združili moči skupaj z mlekarsko kmetijo Mulej iz Bleda in postavili prodajne avtomate "Zdrava mal`ca" kjer ponujamo naravne sokove, jabolka, suho sadje, jabolčni štrudelj, navadne in sadne domače jogurte, pražena bučna semena...

V obdobju čiščenja zemlje in preusmeritve celotne kmetije na ekološki način kmetovanja, smo ustvarili družinsko podjetje Bio dan d.o.o., ki vzgaja 16.600 jablan po Integriranem načinu pridelave in so lokacijsko in sortno povsem ločena od kmetije. Kot radi rečemo: "ponujamo vam možnost izbire".

Naše delo

 


Tako pri nas uničujemo podrast v nasadu.


Namesto kemičnega redčenja uporabljamo stroj, ki smo ga sami naredili.


Tako smo se borili proti pozebi.