EKOGRÜNT Ekološki sok ingver z limono in jabolkom (strong) 0,5L

 

2,80 €

Ingver je eden izmed najmočnejših antioksidantov in ima razširjeno področje delovanja. Pomaga pri prehladu, slabosti, spodbuja krvni obtok in zmanjšuje holesterol. *

*Vir: https://www.bodieko.si/ingver

Ima značilen pekoč in zelo aromatičen okus, zato smo mu primešali sok domačih jabolk.

Kako pripravimo ingverjev sok?

Izbrano sorto ekološkega Ingverja iz Peruja, ekoloških limon iz Hrvaške ali Italije operemo in skupaj z našo izbrano sorto ekoloških jabolk stisnemo, da dobimo sok, katerega brez filtriranja precedimo skozi posebna fina sita. Nato ga kratkotrajno pasteriziramo in še vročega napolnimo v steklenice.

Sestavine: Jabolka* 90%, Ingver* 5%, Limona*, Antioksidant: Askorbinska kislina*

*Iz kontrolirane ekološke pridelave.

Kaj je askorbinska kislina? Je kemijsko ime za vitamin C. Antioksidanti podaljšajo obstojnost živil, tako da jih varujejo pred vplivom kisika iz zraka (Vir: https://old.delo.si/znanje/potrosnik/antioksidanti-misija-cista-znamka.html).

Vendar pazi, naš ingverjev sok v kombinaciji z jabolčnim sokom z oznako strong je samo za pogumne! ;)

Si vedel/a?

  • Vsi sokovi, ki nosijo oznako EKOGRÜNT so certificirani ekološki sokovi. Zaenkrat se s tem imenom ponaša kar sedem okusov naših sokov!
  • Vsi naši sokovi sledijo strogim IFS (international food standard) standardom, ki zahtevajo na primer, da so vsi stroji, embalaža in oprema, ki pride v stik s pijačo primerni, da so vsi zaposleni usposobljeni, da je varnost in čistoča na najvišji ravni ter da imajo vse sestavine sledljivo poreklo.
  • Vsi naši sokovi so brez konzervansov, obstojnost podaljšujemo le s procesom pasterizacije, ki je veliko bolj naravna ter soku in zdravju prijazna.
  • Vsaka serija našega soka je zgodba zase in nikoli ni popolnoma enaka prejšnji seriji, saj je sok vselej tak, kakršno je sadje.

 

*Če ti je okus ingverja všeč, vendar ne tako intenziven, imamo zate še mild verzijo! ;)