EKOGRÜNT Ekološki sok rdeče pese z jabolkom 0,5L

 

2,60 €

Rdeča pesa je pri nas že dolgo znana kot tista zelenjava, ki pomaga pri slabokrvnosti zaradi svoje bogatosti s folno kislino. V pesi ni veliko železa, vendar je njegova kakovost nadvse primerna za nastajanje rdečih krvnih celic. *

Tudi rdeča je pesa je antioksidant, ki v telesu nase veže proste radikale, ki bi sicer slabili imunski sistem, pospeševali staranje ali povečevali tveganje za razvoj raznih bolezni. Vsebuje C in B vitamin, pa kalcij in fosfor, če omenimo le nekatere. *

Rdeča pesa se odlikuje po ustreznem razmerju med natrijem in kalcijem, kar je zelo ugodno za ohranjanje topnosti kalcija, še posebej tedaj, ko se v telesu naberejo velike količine anorganskega kalcija, ki je posledica uživanja procesirane hrane. *

Zaradi posebnega postopka proizvodnje je sok prijetnega okusa in se poda k hrani, zato ga pri obroku še posebej priporočamo slabokrvnim. *

Sok rdeče pese prav tako ugodno vpliva na počutje v času nosečnosti in pomaga pri okrevanju po težkih boleznih. * Naši Nataši je na primer pri vseh petih nosečnostih prav ta sok nadomestil tablete proti slabokrvnosti! ;)

*Vir: https://www.bodieko.si/zdravilne-lastnosti-rdece-pese

Kako pripravimo sok rdeče pese?

Ekološko rdečo peso iz okoliške kmetije olupimo, naribamo in stisnemo skupaj z našimi ekološkimi jabolki izbranih sort, ter brez filtriranja (le s posebnim finim sitom) precedimo ter kratkotrajno pasteriziramo. Tako brez dodanega sladkorja naravno uravnamo PH ter zahtevnemu soku pričaramo edinstven okus in prijetno aromo.

Sestavine: Rdeča pesa* 50%, Jabolka* 49%, Limona* 1%, citronska kislina 

*Iz kontrolirane ekološke pridelave.

Si vedel/a?

  • Vsi sokovi, ki nosijo oznako EKOGRÜNT so certificirani ekološki sokovi. Zaenkrat se s tem imenom ponaša kar sedem okusov naših sokov, med drugim tudi korenčkov sok v kombinaciji z jabolkom, ki je prav tako znan po svojih zdravilnih učinkovinah.
  • Vsi naši sokovi sledijo strogim IFS (international food standard) standardom, ki zahtevajo na primer, da so vsi stroji, embalaža in oprema, ki pride v stik s pijačo primerni, da so vsi zaposleni usposobljeni, da je varnost in čistoča na najvišji ravni ter da imajo vse sestavine sledljivo poreklo.
  • Vsi naši sokovi so brez konzervansov, obstojnost podaljšujemo le s procesom pasterizacije, ki je veliko bolj naravna ter soku in zdravju prijazna.
  • Vsaka serija našega soka je zgodba zase in nikoli ni popolnoma enaka prejšnji seriji, saj je sok vselej tak, kakršno je sadje.